MrTea, może zdubluj tę listę również na octaviaclub? szkoda powielać listy na pół strony po każdej dacie. Też się zapisałem na 03.03 9.00
[O1] 1.8t i problemy z turbiną
Zwiń
X
-
[O1] 1.8t i problemy z turbiną
Witam.
Problem jest chyba z turbiną. Na 1,2 i 3 czasem nawet na 4 biegu. po puszczeniu sprzegla i dodaniu gazu autko wyrywa do przodu by po kilku sekundach "odpuscic" tak jakby turbina wlaczala sie na pare sekund na maxa a potem nagle wylaczala. przeczytalem sporo watkow o notlaufach ale nigdzie nie zanalazlem nic konkretnego tylko kawalki informacji. wiec: 1.8t ARX co sprawdzic najpierw i najwazniejsze pytanie JAK? Dzieki.
-
-
Zacznij od zrobienia logów dynamicznych zanim wymienisz pół samochodu :wink:
Bloki 003 i 011. 3 bieg i gaz w podłodze. Sprawdź też czy nie ma żadnych błedów typu przekroczona górna/dolna granica doładowania.Elegance
ASV 132KM/301Nm --> turbo ASZ 140KM/322NM-->
-------------------------------------------
Komentarz
-
-
acha... no i tu zaczynaja sie schoooooody. jestem na wyspach, dostepu do Vag-u nie mam (na razie) z mechanikami tutejszymi to nie ma co nawet gadac boZamieszczone przez oziemiwymienisz pół samochodu
Stad moje pytanie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bartheksacha... no i tu zaczynaja sie schoooooody. jestem na wyspach, dostepu do Vag-u nie mam (na razie) z mechanikami tutejszymi to nie ma co nawet gadac boZamieszczone przez oziemiwymienisz pół samochodu
Stad moje pytanie.ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO
Komentarz
-
-
Re: 1.8t i problemy z turbiną
Zamieszczone przez bartheksWitam.
Problem jest chyba z turbiną. Na 1,2 i 3 czasem nawet na 4 biegu. po puszczeniu sprzegla i dodaniu gazu autko wyrywa do przodu by po kilku sekundach "odpuscic" tak jakby turbina wlaczala sie na pare sekund na maxa a potem nagle wylaczala. przeczytalem sporo watkow o notlaufach ale nigdzie nie zanalazlem nic konkretnego tylko kawalki informacji. wiec: 1.8t ARX co sprawdzic najpierw i najwazniejsze pytanie JAK? Dzieki.OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
sprobuje diagnoze dam znac co i jak a jakby ktos mial jeszcze jakies sugestie to czekam
a dzieje sie to najczesciej po tym jak sobie troche poszaleje, czyli np zjezdzam sobie z trasy do miasta i sie zaczyna na pierwszym rondzie ale czasami to trwa kilka dni wiec autko postoi przez noc i rano jest to samo. Jak jezdze bardzo spokojnie to powoli zanika.
Komentarz
-
Komentarz